PEMIKIRAN BUKAN PERASAAN

untuk sesiapa yg ingin menghamburkan pemikiran. klu merapu tak tentu hala, sure kena BLOCKED!
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 macamana korg diskripsi psl hidup?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
benbaz_massoud
Admin


Posts : 9
Join date : 2008-11-06
Age : 28
Location : Malaysia

PostSubject: macamana korg diskripsi psl hidup?   Thu 06 Nov 2008, 9:40 pm

selalu hilang rasa untuk hidup....tak tau sebab untuk terus hidup. tak tau ape yg perlu buat untuk hidup.

hidup untuk mencari....untuk mengapai, untuk mencapai. jika tiada rasa untuk itu....ibarat tiada kawalan hidup. affraid


Last edited by benbaz_massoud on Thu 06 Nov 2008, 10:37 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : menjadi permulaan)
Back to top Go down
View user profile http://benbaz.forumotion.com
stanum saliva



Posts : 11
Join date : 2008-11-06
Age : 29
Location : bandar koboi

PostSubject: Re: macamana korg diskripsi psl hidup?   Thu 06 Nov 2008, 10:40 pm

Cool hidup tuk berjuang bukan berkorban...tolong lah faham!
Back to top Go down
View user profile
stanum saliva



Posts : 11
Join date : 2008-11-06
Age : 29
Location : bandar koboi

PostSubject: Re: macamana korg diskripsi psl hidup?   Thu 06 Nov 2008, 10:43 pm

kalau berkorban,mesti nak reward punya @ the end of da day...tipulah klu xde rasa nak reward..sama ada secara langsung atau x!!!
Back to top Go down
View user profile
benbaz_massoud
Admin


Posts : 9
Join date : 2008-11-06
Age : 28
Location : Malaysia

PostSubject: Re: macamana korg diskripsi psl hidup?   Fri 07 Nov 2008, 3:16 pm

hidup ade komitmen....mcm org kawin. awal-awal mungkin sbb sayang-suka-cinta...tp lama-lama lebih kpd tanggungjwb.

rasa diri perlu berkorban tuk komitmen

dr Islam mmg kn pentingkan komitmen....tp klu bahagia jlnkan tanggungjwb utk org-org tersayang. lain jadinye.

maka takkan wujud la cerai-berai....
Back to top Go down
View user profile http://benbaz.forumotion.com
stanum saliva



Posts : 11
Join date : 2008-11-06
Age : 29
Location : bandar koboi

PostSubject: hidup untuk ibu dan emak...sepatutnya!!!!   Thu 13 Nov 2008, 12:41 pm

huhuhu....hidup ni indah sebenarnya atau unik.....aku pun adakala xde jawapan.....
mcm mane org selalu duk sebut2yg sorang ibu boleh jaga 10 anak tp 10 anak x boleh jaga sorang ibu...
dulu masa kecik2 aku telan je ayat tu,tanpa ade bantahan....dan b'azam tuk baiki ape yg patut...
tp skang ni bila aku dah mengorak langkah sendiri....aku sedar yg aku juga akan menjadi spt itu...
aku xmampu melayan ibuku itu....bukan setakat makan,minum,etc...
tp yg paling besar....pemikiran!!!!! aku seolah2 sering menolak pemikiran ibu kerna aku x 100% sptnya....
walaupn aku m'besar hasil didikannya....tp aku berbeza,mungkin sedikit...mungkin banyak...
dan untuk menolak pemikiran ibu...bukan aku orgnya...ibu terlebih dahulu makan garam daripada aku...

maafkan aku seandainya sudah lame aku x mempedulikan mu....wlu apepun berlaku, ibuku itu ade tempat tersendiri jauh disudut hati ku....datanglah sejuta kekasih sekalipun....tempat ibuku itu masih disitu....andai kau pergi...tempat tu akn kosong wat selamanya...terima kasih kerna tolong pakaikan aku 'pad',8 tahun yg lalu....bolehkah ibu bersama aku,menemani aku... tika aku di bilik bersalin kelak....

ibu...kau ilangkan kasih aku terhadap emak...tp kau beri kasih yg lebih baik drpd emak...untuk emak,xde ape tuk aku coretkan...tp aku harap satu hari nanti aku diberi peluang tuk merasai kesakitan sama yg pernah emak lalui 21 tahun yg lalu....dan lagi....kasih aku mungkin tiada penghujung,tp aku gagal untuk mencurahkannya....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: macamana korg diskripsi psl hidup?   Today at 9:39 pm

Back to top Go down
 
macamana korg diskripsi psl hidup?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» perkenalkan seorg NABI yg hidup jaman sekarang
» 17 dalil bahwa tidak ada nabi baru setelah wafatnya Rasulullah
» Iblis tercipta dari api, kenapa bisa tersiksa di neraka?
» Hindu dan Kehidupan setelah mati
» cara sadis israel memperlakukan tawanannya

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
PEMIKIRAN BUKAN PERASAAN :: LIFE :: kehidupan tu ape?-
Jump to: